Încărcare cu freon sistem AC

Orice autoturism prevăzut cu sistem de aer condiționat (AC) trebuie să beneficieze de serviciul pentru încărcarea cu agent de răcire. Elementul de răcire introdus în sistemul mașinii este freonul, compus chimic evaporat la valori termice foarte scăzute. Acest serviciu de întreținere auto, oferit în centrele de service din rețeaua Euromaster, este recomandat pentru autoturisme cu motor cu ardere internă, hybrid și electric.

Când este necesară încărcarea cu freon?


Se recomandă ca incarcarea cu freon a instalației de aer condiționat auto să se efectueze anual, înainte de începerea sezonului cald, dar și în cazul în care observați că:

  • aerul rece din mașină nu mai este la fel de sesizabil;
  • temperatura ambientală nu coboară la valoarea pe care ați setat-o;
  • interiorul mașinii se răcește mult mai greu decât de obicei;
  • se aud zgomote nefirești la nivelul compresorului de climatizare;
  • se formează o peliculă de gheață pe suprafața evaporatorului;
  • sistemul de răcire emană un miros neplăcut.

Încărcare sistem AC cu freon auto: etape 


Experții Euromaster din echipa noastră utilizează agentul frigorific R134A și R1234YF pentru încărcarea cu freon auto. R134A, cunoscut și sub denumirea de tetrafluoretan, este un tip de freon (agent frigorific) utilizat în principal în sistemele de climatizare auto și în alte sisteme de răcire. R1234YF este un gaz refrigerant folosit în instalații de aer condiționat auto moderne. Euromaster România este unul dintre centrele de service autorizate la care puteți apela pentru încărcarea cu freon auto tip R1234YF, dar și pentru alte servicii de întreținere auto.

Pașii de lucru ai procesului de încărcare cu freon:

 

  • extragerea cantităților de freon și ulei (uzate) din instalația de AC;
  • vidarea instalației și testarea etanșeității;
  • umplerea instalației cu freon la parametrii recomandați de producătorul mașinii;
  • completarea uleiului extras din instalație;
  • verificarea presiunii din instalație.

Dacă observați probleme legate de buna funcționare a sistemului AC, precum cele pe care le-am enumerat mai sus, completați formularul din dreapta sau sunați la numerele afișate pe site pentru o ofertă personalizată.

Experții Euromaster vă pot oferi suportul tehnic de care aveți nevoie, astfel încât să vă puteți bucura de performanța autoturismului dumneavoastră în zilele toride ale verii. Alături de acest serviciu esențial pentru confortul termic din timpul unei deplasări, mai puteți beneficia și de alte servicii conexe precum:


Întrebări frecvente despre încărcarea cu freon


Ce este freonul?

Freonul este termenul generic pentru o categorie de substanțe chimice - agenții frigorifici. Aceștia funcționează în principal la nivelul diferitelor componente structurale ale sistemele de refrigerare și aer condiționat, pentru a produce aer rece.

Freonul este un gaz sintetic, format de obicei din elemente ca fluor, clor, carbon și hidrogen. Acesta are un punct de fierbere foarte scăzut, de aceea, poate trece cu ușurință din stare lichidă în stare gazoasă. Astfel, poate absorbi căldură dintr-un spațiu, proces necesar pentru răcirea habitaclului.

Care sunt beneficiile încărcării cu freon?

Procesul de completare cu freon vă permite utilizarea sistemului AC în funcție de preferințe, la o viteză de răcire optimă și va înlătura neplăcerile cauzate de emanarea unui miros neplăcut, la pornirea sistemului.

Cantitatea de freon cu care se completează până la nivelul optim este menționată în cartea tehnică a mașinii, așadar, vă recomandăm să studiați informațiile din cuprinsul acesteia.

Cum puteți întreține buna funcționare a sistemului AC al mașinii?

Pentru o funcționare la parametri optimi a sistemului de răcire:

  • Porniți-l de cel puțin două ori în fiecare săptămână, indiferent de sezon, pentru ca elementele structurale ale sistemului să se lubrifieze.
  • Utilizați aerul condiționat pentru a dezaburi geamurile, 
  • Pentru a pune în funcțiune sistemul AC în lunile în care nu l-ați utiliza în mod normal. 
  • Parcați mașina la umbră, în timpul sezonului cald, atunci când este posibil. În plus, vara, în timpul deplasărilor pe distanțe lungi, asigurați-vă că diferența de temperatură dintre mediul exterior și interiorul mașinii este de cel mult 5°C.
sau
Toate centrele
4
BESbswy